Какво е тик ток?

Какво е тик ток?

TikTok е социална мрежа, която ви позволява да заснемате и споделяте видеоклипове, да предавате на живо и да обменяте съобщения. Видео платформата в началото се превърна в лидер на китайския пазар и бързо завладя и други държави. Той е търсен както от отделни потребители, така и от компании, които рекламират своите марки в TikTok. Видеоклиповете на TikTok са вертикални. На разположение на потребителите са множество филтри, анимация, маски и други специални ефекти.

Доста любимо на много потребители забавление е създаването на музикални видеоклипове с lip syncing (синхронизиране на устни със звук). За да направите това, от базата данни на приложението, изберете фрагмент от песен, който може да бъде интегриран във видеото. Потребителите на тикток
също танцуват, шегуват се, спортуват или просто записват откъси от своето ежедневие. Като цяло, в това приложение можете да намерите разнообразно съдържание.

 

Как да си направим профил в тик ток?

Първо трябва да изтеглите приложението TikTok (например в App Store или Google Play). След това се регистрирайте (регистрацията е достъпна само за потребители над 13 години). Има два начина да направите това: създайте нов акаунт (като посочите своя имейл или телефонен номер) или като влезете чрез Facebook или Google. На началната страница ще се появи емисия с видеоклипове от автори от различни държави.

 

Колкото повече видеоклипове гледа потребителят, толкова повече съдържание отговаря на неговите интереси. Можете да подадете сигнал за неподходящо съдържание или потребители, които не спазват правилата. Акаунтът ви  може да бъде направен и поверителен (в настройките „Поверителност“), т.е. да се попречи на други потребители да го намират в препоръките, да изтеглят вашите видеоклипове и т.н.

Ако искате да започнете като феномен, Купете последователи на Tiktok !